fredag den 9. november 2012

Hjemmegjort ulden glæde

Jeg tager forskud på at dele ulden glæde ud, der er nemlig endnu længe til jul.

Min søster har fødselsdag og hun skal begaves.

Jeg har strikket hende et dejligt stort og vamset sjal.
Sjalet er strikket i en mohairblanding og der er gået 150 gram til. Opskriften er enkel. Jeg slår 3 masker op, tager en maske ud i den sidste maske på alle retpinde. Når jeg har brugt halvdelen af garnet eller sjalet er halvdelen af den ønskede størrelse tager jeg ind. De sidste to masker strikkes sammen på alle retpinde. Meget meget simpelt. Sjalet er strikket på pind 7. Det giver et let og luftigt resultat som jeg rigtigt godt kan lide.
Her er et nærbillede af kvasterne. De gør underværker for sådan et simpelt stykke strik. Jeg har lavet disse ekstra store, da det vil falde i min søsters smag. Kvasterne har jeg pyntet med nogle rå træperler, de passer rigtigt fint til garnet syntes jeg. Farven er slet ikke gengivet spor korrekt, den er en smuk og varm brun.
Et par strømper er det også blevet til. Sådan et par falder altid i god jord. Disse er måske lige en tand for farvestrålende til min smag, men min søster vil være vild med dem. -og det er jo det vigtigste når det nu er hende der skal gå med dem.
MEN! Der er noget der undrer mig. Strømperne er strikket på samme nummer pinde og de er strikket lige efter hinanden. Og så ser de så forskellige ud! ?? Om jeg begriber det. Har I andre også oplevet det? Det irriterer lidt mit øje, det må jeg indrømme selvom de jo ikke varmer mindre af den grund.

Jeg ønsker os allesammen en rigtig skøn weekend.

3 kommentarer:

 1. Sikke skønne gaver, du forkæler din søster med :)

  SvarSlet
 2. Kære Pernille ;o)
  Velkommen her til Blogland. En stor kreativ verden, hvor jeg er sikker på, at du vil nyde at lege med.
  Jeg startede min blog for præcist et år siden, og havde de samme spørgsmål som dig, om hvordan man kommer igang og hvad er egentlig interessant for andre at læse om ?
  Skulle jeg dele ud af lidt erfaring, må det være: Find dig en blog, du synes har lige du gerne vil have din blog skal være. "Stjæl" (lad dig inspirere) med arme og ben, ind til du kan begynde at skabe din egen stil... det kommer hurtigt ;o) Skriv på de blogge du gerne vil være en del af, og find derved din egen "omgangkreds" her i dette kæmpe univers. Læg altid store og flotte billeder ud på dine indlæg. Tit er det, det man kigger på før man gider læse. Når du har være igang et stykke tid er det en god ide at lave en Giveaway, det giver læsere og tja... så kører det ;o) Ha tålmodighed og skrive så mange indlæg du orker. Det er det der skal til ;o)
  Rigtig god fornøjelse og held og lykke og hov .... du har fået en ny læser, MIG
  Mange hilsner Hanne
  ps. Tak for din hilsen på min væg, den slag gør mig glad ;o)
  pps. Du er meget velkomme til at melde dig på min Giveaway. Det kan jo være du bliver den heldig.

  SvarSlet
 3. Hej Pernille.
  Jeg siger som Hanne: velkommen. Har to blogger. Startet min første i 2007 da jeg flyttede til usa- og en skandinavisk( norsk/dansk) for 2 år siden. Jeg hygger mig her inde. Det går i perioder om man har tid at blogge og lysten til at blogge. >Her er en kæmpe verden av inspiration så digg in og nyd ;)
  Heldig søster som får gaver. Sokke "fuppet" har jeg været udsat for selv. Tror at det er nok at farvelengden varierer med et par cm her og der også har du det gående med forskudte passager ;)

  SvarSlet